Международное пространство коучей и клиентов: управляйте Вашим будущим с Вашим персональным коучем!
28.09.2023

Навчання в Академії EALC очима студентів


Навчання в Академії EALC очима студентів

European Academy of Leadership Coaching є першою в Україні Академією коучингу, яка об’єднує знання та навички професійних коучів з 8 країн світу. А також у 2022 році стала першою, що отримала акредитацію своєї навчальної програми за новими правилами ICF. 

EАLC спеціалізується на наданні послуг у сфері бізнес-коучингу, виходячи з високих міжнародних стандартів, що встановлені Міжнародною федерацією коучів (ICF). Вона пропонує широкий спектр програм, спрямованих на підготовку професійних бізнес-коучів та розвиток їхніх навичок.

Окрім цього, одним з ключових напрямків діяльності Академії  є організація майданчиків для обміну досвідом та розвитку, які збирають коучів та представників бізнесу обговорити свої ідеї, ознайомитися з новими методиками і знайти спільні шляхи для поліпшення своєї роботи. EALC  також пропонує комплексні рішення для організацій, які прагнуть впровадити коучинг у своє управління. Вона допомагає компаніям створити ефективну систему коучингу, яка сприяє розвитку працівників, поліпшує комунікацію в колективі та сприяє досягненню поставлених цілей.

Крім того, команда активно працює над створенням простору для ефективної взаємодії між коучами та їхніми клієнтами. Розуміння, що успіх коучингу залежить від якісної взаємодії між цими двома сторонами, зумовлює створення всіх необхідних умов для налагодження ефективного діалогу та досягнення поставлених цілей. Навчання керівників управління з використанням коучингового підходу є ще одним важливим напрямом діяльності Академії. А саме допомога керівникам оволодіти навичками коучингу, які сприяють розвитку та мотивації підлеглих, поліпшують комунікацію в команді та допомагають досягати успіху в організації.

Крім того, команда Академії створює платформу для обміну досвідом між коучами, керівниками та HR-спеціалістами з різних країн, шкіл та рівнів. Вони вірять, що взаємодія між професіоналами з різних сфер сприяє виявленню кращих практик та лайфхаків у сфері коучингу, що сприяє подальшому професійному зростанню всіх учасників бізнес середовища.

В цілому, European Academy of Leadership Coaching має фокус на підготовці професійних бізнес-коучів, організації майданчиків для обміну досвідом, наданні комплексних рішень для організацій, формуванні простору для взаємодії та навчанні керівників з використанням коучингового підходу. Вони прагнуть створити сприятливе середовище для обміну знаннями та практиками, що допомагає підвищити ефективність роботи в сфері коучингу.

Але це лише сухі факти, що не передають навіть частину вражень випускників програми “Бізнес-коуч міжнародного рівня”.

Тож сьогодні ми зануримось у реальний процес навчання в Академії очима її студентів!

Починаючи з першого знайомства, European Academy of Leadership Coaching (EALC) захоплює своїми цінностями та вражаючим професіоналізмом. Ефективність, прозорість та високий рівень професіоналізму не просто в словах, вони становлять саму суть Академії. Команда на чолі з засновниками ставить перед собою важливу мету — створення ефективного та стратегічного управління бізнесом, його розвиток з урахуванням сьогоднішніх реалій та швидких змін у світі.

Програма навчання професійних бізнес-коучів в EALC має значно більш глобальну мету — створення рушійної сили, здатної впливати на цілі екосистеми бізнесу. Відкритість та прозорість, що характеризують підхід Академії, гарантують абсолютну довіру з боку студентів та клієнтів, які з великим задоволенням рекомендують цю Програму своїм знайомим. За словами однієї з випускниць, такої підтримки та уважності, як зі сторони команди Академії, вона не відчувала ні на одному навчанні! Саме це є найкращим свідченням справжнього професіоналізму та щирої зацікавленості в особистому розвитку кожного студента та коучингу загалом. Крім того, варто зазначити, що тренерська команда Академії має понад 60 років спільного управлінського досвіду у сфері бізнесу. Цей досвід є запорукою максимальної користі від навчання, оскільки в ньому поєднується високий професійний рівень стандартів коучингу та багаторічна практична експертиза.

EALC не просто навчальний заклад, вона створює сприятливу атмосферу для зростання та розвитку кожного студента. Тут студенти отримують необхідні знання, навички та підтримку, що є вирішальними чинниками для їх успіху як в професійній сфері, так і у особистому житті.

З чого ж починається знайомство студента з програмою “Бізнес-коуч міжнародного рівня” та його перші кроки на шляху до здобуття професії коуча? З першого здивування та приємного сюрпризу – отримання цілої книги з методичними матеріалами та додатковою літературою, яка є подарунком та своєрідним скарбом. А далі кожен поринає у світ активного навчання, повного підтримки, безпеки та цікавих відкриттів. 

З першого заняття й протягом усієї Програми студентів супроводжують куратори, які роблять усе можливе аби процес навчання був максимально комфортним та зрозумілим, а кожне питання вчасно отримало свою відповідь. Створення сприятливого простору, забезпечення почуття безпеки, допомога та підтримка стають міцною опорою на шляху до опанування нових знань та навичок. 

З початком занять особливу атмосферу закоханості у власну справу, яка заряджає всіх навколо, створюють тренери й засновники Тетяна Ільєнко та Яна Олентир. “Серце” та “Душа” Програми, як їх назвали студенти, не залишають без своєї уваги нікого. Кожне заняття завдяки їх енергії та завзятості стає сповненим драйвової залученості кожного, корисної інформації та структурності. Своїми враженнями від навчання поділилися Анастасія Верді: “Навіть якщо не було енергії до зустрічі, після занять вона завжди підіймалась”, та Ахроров Ахрор:  “Хотів пройти все навчання онлайн, а не в записі. Навіть коли було дуже сильне навантаження, навіть коли були дні стратегічних сесій та/або відряджень, брав участь онлайн” – і це далеко не всі відгуки студентів. 

Протягом чотирьох місяців студенти отримують цінну інформацію, знайомляться з інструментами та моделями, ефективність яких була підтверджена практичним досвідом, досконало і глибоко вивчають 8 коучингових компетенцій та одразу відточують отримані знання на практиці. Особливістю Програми є те, що вона побудована на 50% на практиці, завдяки чому випускники вже мають практичний досвід та можуть з легкістю працювати з клієнтами. 

Крім теорії та практичних занять, у рамках Програми студенти отримують можливість пройти менторинги та супервізію, які для багатьох стають окремим поштовхом у розвитку. “Після кожного менторингу мої сесії ставали різко якісніші, так як з впевненістю у собі та крилами – стає все можливо! Обов’язково прийду на менторинги ще!” – такими враженнями поділилась Аліна Зінченко, одна з випускниць курсу, після завершення навчання в Академії. Менторинги є важливою частиною розвитку коуча, як під час навчання, так і в подальшій діяльності. До того ж Программа передбачає 10 годин менторингу, що є однією з умов подачі заявки на акредитацію ICF та значно спрощує професійний шлях випускників!

Абсолютно новим досвідом й тим самим дуже захоплюючим для багатьох стає знайомство з супервізією. Процесом, що дозволяє коучу рефлексувати над своєю роботою, отримувати об’єктивний погляд збоку та професійну підтримку. Який допомагає вдосконалювати навички, розширювати свій розуміння клієнта та ефективність коучингового процесу. Супервізія стимулює розвиток коуча, надаючи можливість вчитися з власного досвіду та вдосконалювати свою практику. Вона допомагає зберегти якість коучингу та підтримує високі професійні стандарти, що робить її невід’ємною частиною успіху коуча. Дбайлива атмосфера, яка була створена під час занять не залишила жодного студента байдужим: “Більшої м’якості, вміння підтримати, створити теплу атмосферу доброзичливості не можливо й бажати!” написала у своєму відгуку до Програми Олена Мартишева.

Наближається час завершення навчання на Програмі й серед майбутніх бізнес-коучів трохи збільшується градус напруги, адже попереду перший іспит – тест. Стільки всього вже вивчено, власних сессій проведено, зворотного зв’язку отримано… Але все одно попереду важливий крок і він не може не викликати шаленої суміші очікування, передчуться та легкого страху. Проте в останнього немає шансів, адже кожного дня і кожного заняття на студентів чекає тепло підтримки й віра викладачів! 

І ось він, той самий довгоочікуваний Випускний! День, на який усі чекали, радісно зустрів вже не студентів, а професійних коучів, що отримують заслужені Сертифікати. Коли всі радіють пройденому шляху, але водночас відчувають сум, лишаючи Академію яка стала такою рідною та дорогою. Для когось Програма стала першим кроком у професійному житті, для когось трансформаційним досвідом, враженнями від якого поділилася випускниця Юлія Баніт: “Дуже класна трансформація відбулася. Від ідеї до реєстрації власної ТМ та розвитку нового бізнесу”. Кожен отримав свій, цінний та особливий результат, як новачок, що вперше навчався коучингу, так і його вже досвідчений коллега. 

Еuropean Academy of Leadership Coaching для багатьох вже стала відправною точкою у світ коучингу, бізнесу та масштабу. Але ще більшу кількість високопрофесійних, кваліфікованих та заряджених спеціалістів цей шлях ще чекає попереду!

Програма та умови вступу в EALC 

Регистрация на первую
бесплатную коуч-сессию