Международное пространство коучей и клиентов: управляйте Вашим будущим с Вашим персональным коучем!
03.10.2023

І Всеукраїнська конференція для HRD та керівників команд: "Коучингова культура в організації - основа життєстійкості та конкурентоспроможності команди 21 сторіччя"


І Всеукраїнська конференція для HRD та керівників команд: "Коучингова культура в організації - основа життєстійкості та конкурентоспроможності  команди 21 сторіччя"

15 серпня 2023 року відбулась одна з найголовніших подій 2023 року у бізнес середовищі, а саме Всеукраїнська онлайн-конференція для HR та керівників на тему: «Коучингова культура в організації – основа життєстійкості та конкурентоспроможності команди 21 століття»

У сучасному бізнес-світі, де зміни є нормою, а турбулентність стала викликом, культура в організації грає вирішальну роль у створенні відмінних умов для ефективної роботи та особистого зростання співробітників. Перед багатьма компаніями постає досить складне завдання: відмовитися від старих схем та прийняти новий підхід до культури внутрішньої взаємодії. Співпраця, партнерство, відкритий зворотний зв’язок, постійне навчання, внутрішня мотивація, довіра та якість - ці цінності виступають як керівні принципи нової, коучингової, культури. Вони формують етику взаємодії, встановлюють стандарти якості та відповідальності. Такий підхід сприяє створенню довірчого середовища, де кожен співробітник може вільно ділитися ідеями, висловлювати свою думку та сприяти спільному зростанню. 

Аспекти співпраці, партнерства, взаємного зворотного зв’язку, самомотивації, навчання, довіри та якості виходять на передній план в новій коучинговій культурі. Вона передбачає активне взаємодіяти, ділитися знаннями, реагувати на зміни та використовувати їх як можливості для розвитку. Це є основою для побудови стійкості та конкурентоспроможності компанії в сучасному вимогливому бізнес-середовищі.

Маючи на меті допомогу українським компаніям в створенні надихаючої та прибуткової операційної культури в організації та використанні усіх можливостей, які надає філософія та технологія коучингу, організатори конференції зробили все можливе, щоб кожен учасник отримав найактуальнішу інформацію, побачив приклади реальних практичних кейсів та вичерпні відповіді на турбуючі його питання. 

Спікерами конференції стали досвідчені лідери бізнес-коучингу з різних країн. Вони володіють глибоким розумінням принципів коучингової культури та мають значний практичний досвід її впровадження. Це не лише успішні підприємці, а й кваліфіковані коучі, які працюють з українськими та міжнародними компаніями. Їхні історії успіху та набуті знання стали цінним ресурсом для учасників конференції. 

Коуч PCC ICF, ментор та організаційний психолог, експерт з багаторічним досвідом, Вікторія Копилова відкрила конференцію виступом, присвяченим темі, що торкнулася кожного і стала вагомим викликом для суспільства і бізнесу. Сучасною реальністю є зростаюча вагомість таких аспектів, як взаємна підтримка, чесність, прозорість та забезпечення безпечного психологічного середовища на робочому місці. Отже, на передній план виступає питання: які риси мають характеризувати сучасних лідерів і яким чином вони можуть формувати корпоративну культуру, сприятливу для творчої співпраці та забезпечення безпеки всіх працівників, незалежно від їхнього минулого досвіду, пережитих випробувань, світогляду та вимог до робочого оточення?

І звісно, одним з найефективніших способів отримання відповідей та досягнення цілей стає коучинг. Адже він відіграє важливу роль у становленні корпоративної культури, яка в свою чергу є обличчям компанії. Використання коучингових компетенцій, відкриває перед компаніями набагато ширші можливості, адже працює на підсилення самоорганізації в командах, розвиток творчого потенціалу та підвищення якості роботи на всіх рівнях. Особливостями коучингових компетенцій з учасниками конференції поділилася Наталя Рєкова, коуч PCC з багаторічним досвідом роботи у міжнародних компаніях. Особливу увагу під час свого виступу вона звернула на ще один вагомий фактор успішності компаній, а саме побудові корпоративних відносин на основі етики.

Готуючи програму конференції, організатори не оминули жодну важливу тему та звертали увагу учасників на усі ключові фактори функціонування й розвитку бізнесу. Наголошуючи на значущості не лише професійної компетентності команд, а й підтримці емоційної стабільності, створенні умов для гармонійного розвитку та отримання найкращих результатів в довгостроковій перспективі, тема емоційного інтелекту стала наступною серед насиченої програми події. Й допомогла учасникам заглибитися в тему емоційної стабільності та профілактики вигорання співробітників Тетяна Ільєнко, коуч лідерів та команд PCC ICF, співзасновниця EALC та власниця TradeMasterGroup. Багаторічний досвід Тетяни та успішне поєднання бізнесу й коучингу зробили її виступ сповненим унікальних знань та надзвичайної користі. 

Продовжуючи тему емоцій та з перших хвилин свого виступу захопивши увагу учасників конференції, наступним спікером стала Олена Мартишева, бізнес коуч ICF та тренер практик усвідомленості. Створення та підтримання генеративного поля в компаніях є важливим для керівників, адже відкриває нові можливості для успішного розвитку та процвітання. Враховуючи той факт, що ефективність роботи компанії це сумарна ефективність кожного учасника процесу, постає питання необхідності керувати процесом трансформації емоційного фону команди в стійкі риси корпоративної культури. У своєму виступі Олена звернула увагу на те, яким чином саме коучинг стає найкращим інструментом у розвитку емоційного інтелекту та формування позитивного емоційного клімату в корпоративній культурі через особистісний підхід та розкриття індивідуальності співробітника.

Як вже було зазначено, організатори конференції зібрали на одній платформі найсильніших спеціалістів у своїй справі, а онлайн формат події дозволив об’єднати учасників з різних країн. Залучення міжнародних спікерів до програми конференції внесло важливий аспект глобального бачення та різноманітних підходів до впровадження коучингової культури в організаціях. Це надало можливість учасникам отримати інсайти не лише з практик, які популярні у їхній країні, а й дізнатися про новаторські методи та тенденції з інших частин світу. Спілкування з міжнародними спікерами відкрило нові перспективи та надихнуло учасників на впровадження унікальних підходів у своїх професійних практиках.

Людмила Лозовська, коуч MCC ICF, наставник з величезним досвідом, чия авторська програма отримала грошову Премію від Королівської Сім'ї Голландії за створення найгуманнішого проєкту для людей у 2005 році, приєдналася до учасників конференції з Латвії. Як спеціаліст з підготовки кадрів для реабілітації та адаптації, у своєму виступі вона звернула увагу саме на ті виклики і для співробітника, і для компанії загалом, що супроводжують процес переходу на нову посаду. Успішність та швидкість цього процесу багато в чому залежить від розуміння, яким же чином він відбувається, який стан може викликати та як проявляється перехідний період. Саме коучинговий спосіб мислення здатен легко перемкнути адаптацію зі складного болючого процесу на еволюційний. 

Продовжуючи обмін міжнародним досвідом наступний виступ, що чекав на учасників був від спікера з Бельгії. Марк Де Турк, бізнес-тренер, коуч та консультант з 30-ти річним досвідом, навчив більше 90 000 людей по всьому світу, завдяки цікавій практиці з самого початку повернув увагу кожного учасника до його стану в поточний момент та викликав активну зацікавленість у темі виступу. Розкриття з нової сторони коучингу для управлінців, відкрило широкі можливості для успішної та результативної роботи, а фокус на переконаннях, як найважливішому елементу сприйняття, став основою для представленої моделі ефективного коучингу менеджерів, де і коуч, і менеджер зійшлися в намірі досягти мети. 

Звісно, є тема, не приділити увагу якій команда організаторів не могла і це організаційні конфлікти. У сучасному бізнес-середовищі конфлікти в організаціях стали невід'ємною частиною, що має вплив на ефективність роботи команд та співробітників. Майже всі проблеми в організації виникають через відсутність довіри, недостатню комунікацію, відсутність обговорення та невизначені очікування. Цю цікаву та неоднозначну тему в рамках конференції розкрила Яна Олентир, коуч PCC, член ICF та CEO YouCoach. Маючи в своєму досвіді роботу з конфліктами, у своєму виступі Яна зробила фокус на дієвих способах перетворення конфліктів на можливості для росту та розвитку, що базуються на коучинговому підході. 

Наступний спікер, коуч PCC ICF та бізнес-психолог Тетяна Романцова познайомила учасників конференції з поняттям резильєнтності та шляхами її інтеграції в корпоративну культуру з метою створення ефективних команди, що здатні справлятися з будь-якою задачею. Адже саме це стало важливим завданням для лідерів і керівників в умовах воєнного часу та складних життєвих обставин. Команди, які мають високий рівень резильєнтності, легше переживають зміни, зберігають ефективність та продуктивність і не втрачають мотивацію незалежно від ситуації. Відповідно, розвиток резильєнтності стає ключовим елементом стійкості та успіху організації.

Завершувала конференцію своїм виступом Ольга Сільчин, бізнес-коуч та CFO в ТОВ «Трипільське Сонце», в якому представила реальний кейс коуч-компетентного керівника. Її історія стала живим прикладом того, як цінності та підхід, заснований на практичному досвіді, можуть перетворити компанію. Через використання активного коучингу вона змогла збільшити ефективність роботи колективу та розвинути лідерські якості серед співробітників. Це надає можливість відчути всю глибину та реалізм принципів коучінгу у реальних умовах бізнесу.

На конференції також були представлені результати Всеукраїнського дослідження на тему "Коучингова культура в організаціях" щодо впровадження найкращих методів розвитку потенціалу людей та їх компетенцій та формування ефективних команд, що було проведене в липні 2023 р. European Academy of Leadership Coaching  за підтримки TradeMasterGroup. У дослідженні взяли участь 100 компаній України з кількістю співробітників майже 200 000! Під час нього були виявлені різноманітні показники, від рівня розвитку коучингової культури в організаціях до критеріїв підбору коучів та багатьох інших.

 

Окремої уваги заслуговують партнери, за підтримки яких відбулась конференція, а саме: 

Головний медіа-партнер - TradeMasterGroup

НR-партнер - Rabota.ua

Офіційного партнер - GRC.ua

Інформаційний партнер - HURMA



А для тих, хто ще більше хоче поглибитися в тему коучингу та коучингової культури в організації пропонуємо можливість придбати запис Першої Всеукраїнської конференції для HRD та керівників команд на тему "Коучингова культура в організації - основа життєстійкості та конкурентоспроможності команди 21 століття". 

Придбати запис можна за посиланням

Регистрация на первую
бесплатную коуч-сессию